Tuesday, May 25, 2010

Perkhabaran

1 hati 1 fikir dan risau 1 usaha 1 kerja 1 agama

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih dan Penyayang

Asalamualaikum kepada anak cucu nenek semua!
Semoga Allah redha dengan kehidupan kita.

Pagi Subuh ini nenek dapat message dari adik nenek.[Ahliah Karkun Bangi]

Ada perkhabaran dan Pesanan dari India.

Khabar disampaikan oleh suami rakan seusaha kita yang tengah keluar 2 bulan.

Begini yang disampaikan kepada nenek :-

Asalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh.
Ada Jemaah dari indonesia keluar ke India,Dekat sana mereka berjumpa dengan 6 pasang Jemaah dari Filipina. 1 malam, 6 pasang Jemaah Filipina itu [semua pada masa yang sama] mimpi berjumpa dengan Nabi s.a.w. Nabi s.a.w berpesan untuk sampaikan salam Nabi s.a.w. kepada semua Jemaah masturat yang berada di Indonesia dan Malaysia.

Dia [adik nenek] minta sampaikan pada yang lain dan nenek tulis kat sini.

Wallahualam

10 comments:

  1. Hati nenek jadi gementar, Allah hu Akhbar. Ya Allah! Ampuni kami yang lemah ini.Berilah kekuatan Ya Allah. Ampuni kami Ya Allah. Tiada daya dan upaya melainkan dari mu jua Ya Allah.

    ReplyDelete
  2. Salam nek, saya pun dpt 3 sms cam tu tp saya tak berani nk forward kan sbb tak tahu sohih atau tidak...yg penting kita teruskan kerja kita ikut cara Nabi SAW, insyaAllah akan berkumpul dgn baginda di akhirat nanti...kita solat fardhu pun beri salam kat baginda SAW dalam 5 waktu ada 9 kali salam, ulamak kata solat itu pertemuan kita dgn Rasul SAW dan semua org2 soleh secara batin bila kita ucap dalam tahiyat "assalamualaika aiyuhannabiyu warahmatullahi wabarokatuh, assalamualaina wa'ala 'ibadillahissolihin"...
    Jadi tak mustahil juga kalau Nabi SAW pulak yg beri salam pada kita, wallahualam...

    ReplyDelete
  3. Salam nek, ana juga baru dpt prkhabaran pg td ttg jmaah tu kat s.ptlg tp kami cuma citer infradi je.

    Mggu ni insyaAllah rmh ana yg Allah bg pnjm smntra di dunia ni akan amik jmaah masturat 3days. Jmput dtg smua eh. Wassalam..

    ReplyDelete
  4. Saya pun dpt that message....and hoping it's indeed true and I am counted in 'jemaah Masturat' too. I felt gementar jgk baca the text message.

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum...

    jelesnya...doakan ana jadi sebahagian dari jemaah masturat...bukan kerana salam ini,tp kerana agama ini..insyaALLAH..

    ReplyDelete
  6. Asalamualaikum
    Pada pemahaman nenek [sila betulkan kalau silap ye]
    Salam Rasulullah s.a.w.tersebut ditujukan kepada jemaah yang sedang keluar buat kerja dan usaha.contohnya Jemaah dari Madras yang sekarang masih lagi berada di Malaysia kerana mereka keluar 1 bulan di Malaysia dan 1 bulan di Singapura.

    Kalau Masturah tengah dok blogging.... tak kot
    Ya Allah ampunilah diri ku yang lemah ini

    ReplyDelete
  7. Waalaikumussalam warohmatullohowabarokatuh

    ReplyDelete
  8. Salam nenek...

    Ana stuju! n 1 fikir dgn apa yg nenek sbut tuh..ana rasa salam tu mmg utk masturah yg tgh korban kluar di jln Allah masa tu..sbb tak logik lak ditujukan utk masturah yg asyik blogging atau yg dh lama menyepi dgn usaha ni.. (mgkn ada masyaqqah kot yg pyh nk kluar @ ikut prgm. hehe.. sgka baik).

    Ya Allah..lemahnya diri ini.pilih lah kami buat usaha agama lg dan lg,berilah kkuatan srta istiqomah utk kami.. tak putus hbgn dgn jmaah smpai akhir nyawa kami. Amin..

    ReplyDelete
  9. speechless...tiada komen...cm minta Allah terbitkan di hati ini tawajjuh n josh yg konsisten dlm jln dakwah ini...

    ReplyDelete