Monday, November 29, 2010

1 hati 1 kerja 1 fikir 1 usaha 1 risau 1 umat 1 agama

Dengan lafadz Bismillah

Asalamualaikum anak cucu semua.Semoga hidup kita dalam keredhaan Allah.

Alhamdulillah.Nenek baru keluar hospital setelah ditahan kerana kurang darah.Doctor yang kata.Nenek tengok darah nenek ada je...

Kurang darah ikut piawaian dia lah.Dia kan belajar benda macam tu.

Kurang darah asbab darah keluar hari hari.mau tak luak hari hari bocor.

Doctor kata darah nenek tak cukup.kena tokok!.

Bukan nenek sengaja tak nak kena masuk darah,bukan nenek takut jarum,bukan bukan bukan tapi darah sape tu... tu pasal lah nenek tak nak sain.

Jangan lah marah doctor...

Tapi doktor sergah nenek macam tu...tak baik tau....terkejut nenek...kalau pengsan kat situ sape susah? doctor juga yang susah.jangan buat lagi tau.Nenek dah tua... sakit pula tu... kesian la kat nenek

ye ye nenek tau doctor sayang nyawa nenek.nenek faham.nenek faham

Tapi tak boleh ke nenek pilih darah.Nenek ada anak yang sama darah ngan nenek.

Nenek nak tunggu anak nenek datang...nenek nak darah dia...tak boleh ke?

Tak elok doctor paksa nenek macam tu tau.

Nenek mana tahu, darah baru nak kena saring lah tapis lah check kuman lah check itu check ini.Ingatkan boleh terus masuk direct kat badan nenek!he he he

Maaf la doctor...nenek kurang faham.nenek ni dulu sekolah tak habis...

Alhamdulillah nenek dah kat rumah sekarang untuk pulih dan stabilkan badan .

Dah ok nanti nenek kena jumpa doctor balik.Doctor nak check dan pastikan nenek ok ikut piawaian dia.

Lepas tu nanti baru uruskan fibroid yang duduk elok menumpang tu.Harap harap cik fibroid tak ada asbab masalah lain ye.

Harap anak cucu dan kengkawan doa moga Allah permudahkan urusan ini ye.

wasalam

p\s Buat Doctor yang dikasihi,

Ubat ubat tu banyak sangat lah doctor... tak lalu nenek nak makan.

Nenek kira kira semua ada 6 ketul untuk sekali telan.3 kali 1 hari pula

tu!

Dah tu makan sebulan! mana boleh tahan doctor...

Tekak nenek dah tak tahan dah...tengok ubat terus mual perut!

Boleh tak kalau nenek berubat cara kampong. tak payah makan ubat!

boleh la boleh la... doctor baik..

Harap doctor baca blog nenek ni ye. jadi nanti kalau nenek tak datang

masa temu janji, doctor tahu lah,nenek tengah berubat cara kampong.

Jangan cari nenek tau

Allah bagi baik la doctor!

Bye

7 comments:

  1. Oh,get well soon!!and may Allah rewards u for the patience....and naikkan darjat!! Klu nenek kat Kelate, blh kita tlg...ramai dr karkun and a handful of ladies dr(masturat) too.
    Im in India now...semua org nanti tny khuruj ke?? How I wish!! but, just temankan husband kerja...tp tempat ni dkt Bangalore markaz, so we got to meet lots of karkuns n joining in their programs.

    ReplyDelete
  2. aslm nek, wah! lama ke duk wad? agknya da rmi kne dkwh dgn nek...disamping berubat, leh bwt dkwah...
    tp lg lm duk wad, lg pening, kan? bkn pe risau tgok umat, sakitnya x sberapa tp udah xbole solat...mcm2 alasan yg dberi...
    sm je kita, krg darah...cik abg kata, kurang darah xpe jgn naik darah, nnt bakau darahhh... darah dah byk mglir ke anakcucu, mmg le kurang, kan? hehe! semoga nek cpt smbuh...amin.
    eh nor ke bangalore? tmpt km kuar msturat tu dulu, very strong usaha n tmpt para awwalin... smpt gak jmpe one member of the first masturat jmt to msia...utk usha hidupkn tklim mstrt d msia...always wondering how much pahala she carries from all the taklim we're holding now! subhanAllah...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, semoga nenek dalam kesejahteraan dan kini dalam keadaan sihat walafiat. Salam ma`al hijrah.

    ReplyDelete
  4. SEMOGO ALLAH CEPAT SEMBUHKN NENEK

    ReplyDelete
  5. OOhh....semoga nenek cpt sembuh,dan kata kwn,
    seorg muslim,tercucuk duri pun,Allah bg pahala
    wah nek kna cucuk jarum besi!semoga sakit tu sbgai kifarah dosa2 kita.Allah sygggg nenek.
    Wallahhualam.

    ReplyDelete
  6. Salam,kisah jemaah saya yang meninggal di Markaz masjid Nizhamuddin,telas siap.
    Harap sudi-sudilah membacanya.Semoga mendapat iktibar dari kisah tersebut.Terima kasih.

    ReplyDelete
  7. Asalamualaikum kepada semua pengkomen pengkomen.Alhamdulillah nenek dalam keadaan sehat dah ni.Terima kasih kepada semua yang berdoa untuk kesihatan nenek.Sebaik baik ganjaran adalah dari Allah Robbul Izzati.

    Moga hidup kita sentiasa diberkati Allah Maha Pemberi Berkat-Amin

    ReplyDelete