Saturday, October 31, 2009

IKalau ade jodoh, Insyaallah!

1 entry 1 hari 1 hati 1 fikir 1 usaha 1 agama
4/30

Asalamualaikum Anak anak dan cucu cucu nenek semua

Ape khabar!.Alhamdulillah, Syukur kepada Allah kerane telah memberi kite kesihatan yang baik dan kesejahteraan hidup. Moga moga bertambahlah lagi daye useha kite mengumpul harta dan bekalan untuk kite bawe balik ke kampung nanti.

Balik ke kampong yang tiade lagi useha dan penat lelah. Tiada lagi jual beli dan pelaburan. Di sane adelah tempat untuk menerime untung saham pelaburan dan perniagaan. Di sane lah tempat rehat, dan itu adelah sebaik baik tempat rehat.
Insyaallah Allah pandang usahe kite.

Nenek sangat jaga saham saham nenek.Nenek ni tak ade bende ape sangat yang boleh dilaburkan melainkan 4 saham saham nenek tu aje lah. Pasal tu nenek jaga betul!

Hari hari doa supaya saham tak merosot!.

Saham saham nenek ni tentu lah anak anak nenek! sape lagi kan!!

Tu la pasal nenek letak banyak syarat untuk calun menantu!

Dan....

Jeng! jeng! jeng!

Tok Janggut dah jumpa!!!!

Jumpe ape?

Calun menantu la!

Semalam Tok janggut dah usha family gadis tu, risik risik dan tanya ape yang patut kan. Nampak sangat family gadis tu pilih menantu kan sebab jiran dia kate dah ramai masuk meminang tapi nenek dia tolak dengan alasan 'tak jaga solat' kire nenek dia ni masyuk juga lah dengan nenek kan, nenek suka!!

Family gadis bagi green light suruh Along datang. Dia orang nak tengok!

Semalam call Along bagi tau berita gembira ini.so...

Pagi tadi Along balik dan dalam pukul 10 pagi,pergi jumpa bakal mentua.

Bila balik nenek tanya macam mana? Dia orang terima tak ko?

Along kata nenek dia suka! Tapi nenek dia pesan - 'Lepas ni tak boleh jumpa jumpa lagi, biasanya dalam keluarga kami, lepas tengok kalau setuju, masuk pinang!'

Dipendekkan cerita selepas 2 jam bunyi sms keluar masuk tak henti henti!!.

emmmm keadaan agak merbahaya...budak budak kan tak jumpa pun tak apa tapi sms huhuhu..

Tok janggut kata 'kena beli cincin ni!'

Hari rabu nanti insyaallah. nenek ajak umi hamzah cari cincin, dia lebih tau taste orang zaman sekarang kan!

Moga moga Allah bagi mudah!


wassalam

3 comments:

  1. orang mana tu nenek? jauh ker dekat?

    ReplyDelete
  2. orang kampong sebelah! best kan raye nanti balik kampong tak gaduh gaduh

    ReplyDelete